Auto theorie examen aanvragen, snel geregeld

Tegenwoordig kun je al vanaf 16-jarige leeftijd je reguliere auto theorie examen aanvragen en afleggen en vanaf 16,5 -jarige leeftijd mag je al met autorijlessen beginnen. Bij Examendatum.nl is het mogelijk om binnen één week je auto theorie examen te behalen en met SnelTheorie.nl  zelfs in één dag. Lees onze website eerst goed door en vul daarna voor het aanvragen van het CBR auto theorie-examen alle verplichte velden in. Betalen kan vervolgens gemakkelijk en veilig online via iDEAL.  Je ontvangt de benodigde informatie binnen 5 werkdagen per e-mail.

Hier kun je direct jouw auto theorie examen aanvragen

Wat wordt getoetst bij het auto theorie-examen?

Het regulier auto theorie-examen (personenauto -B) is het meest aangevraagde examen. Tegenwoordig wil bijna iedereen auto kunnen rijden dus moet eerst het theorie-examen behaald worden. De examenvragen worden gepresenteerd op een touchscreen. Wat wordt er getoetst?

  • Gevaarherkenning

  • Kennis

  • Inzicht


Bij gevaarherkenning krijg je 25 vragen waarvan je er 13 of meer goed moet hebben. Bij kennis 12 vragen waarvan er 10 goed moeten zijn. Bij inzicht 28 vragen waarvan 25 of meer goed.Leer met  Sneltheorie (www.sneltheorie.nl) voor het behalen van het theorie-examen in één dag. Het voordeel is dat je geen saaie boeken hoeft aan te schaffen en je leert dus op een makkelijke en praktische manier het theorie-examen in één dag te behalen. Je komt aan het begin van de dag  om de theorie onder de knie te krijgen en aan het eind van de dag na het examen je certificaat in ontvangst te nemen. Wij geven je 100% slagingskans. Je mag namelijk gratis terugkomen totdat je het theorie-examen behaald hebt. Dat geeft je een gerust gevoel. Aarzel dus niet maar start direct met jouw auto theorie examen aanvragen!

Overige manieren theorie-examen auto (B) bij Examendatum.nl

Behalve het reguliere theorie-examen dat 20 tot 30 minuten duurt, is het mogelijk om het examen in 15 minuten extra tijd te maken. Bijvoorbeeld omdat je wat moeilijk leest. Hierbij is ook geluid beschikbaar.Er is geen dyslexieverklaring vereist maar mocht je die hebben, kun je nadien nog 11 euro terugontvangen. Vraag bij een van de baliemedewerker speciale oordopjes. Of je kiest voor het individueel begeleid theorie-examen, bijvoorbeeld bij faalangst. Let er dan op dat je bij het reserveren wel het vinkje extra tijd of individueel intoetst. Hiervoor geldt wel een toeslag van 17,50 euro bovenop de reguliere kosten van 62,45 euro. Deze 15 minuten extra krijg je op de onderdelen verkeersregels en –inzicht maar niet op het onderdeel gevaarherkenning. Er wordt namelijk wel van jou verwacht dat je in het verkeer adequate beslissingen kunt nemen.

Wat moet je meenemen naar jouw auto theorie-examen?

Het is belangrijk dat je een geldig identiteitsbewijs bij je hebt en daarnaast de oproepkaart die wij vanuit Examendatum.nl na aanvraag binnen vijf werkdagen per e-mail naar jou hebben toegestuurd. Let op: wanneer je geslaagd bent voor het theorie-examen, dit anderhalf jaar geldig is. Zorg ervoor dat je je theorie-examen niet te lang voor je praktijkexamen doet.